Mörkrum

Picturas mörkrum finns i Kårens källare på Tavastgatan 22. Där finns utrustning för framkallning samt tillverkning av papperskopior (svartvit film). För att få tillgång till mörkrummet behöver du en aktiverad HID-nyckel (kan köpas från akademins kassa) och en vanlig abloy-nyckel som lånas ut av materialansvarig.

 

HID-nycklarna aktiveras åt alla intresserade Picturamedlemmar (betald medlemsavgift krävs) två gånger per år, i början av våren och i början av hösten. Genom att skicka e-post till materialansvarig (materialansvarig(at)fotoklubben.fi) och meddela namn samt nyckelns nummer får du tillgång till mörkrummet nästa gång nycklarna aktiveras.

 

Vi ordnar kurser i framkallning av både svartvita negativ och papperskopior varje år, häng med så får du en introduktion till analog fotografering! Har du erfarenhet av framkallning från tidigare kan du också använda mörkrummet på egen hand (eller ta med en kompis som kan visa hur allt går till). Pictura har också en analog kamera för 35 mm film som medlemmar får låna.

 

För mera info och bokning kontakta materialansvarig(a)fotoklubben.fi!

 

11258619_10205771842629701_1741534411_nbild: Sara Nguyen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *